DESIGN & KONST

AV JOHAN HEDBERG

Café.se – redesign

Under 2015 fick jag i uppdrag att rita om Cafe.se – en av Sveriges största nöjessajter med en veckotrafik på ca 500 000 sidvisningar.

IOM att ca 65-70% av trafiken till sajten är via mobilen så kändes det naturligt och självklart för mig att börja i den änden, och då var mina mål att skapa en funktionell och snabb site med en design som hade sitt mål i att visa upp innehållet först och främst, och inte design för designs skull.

 

Cafe.se är en bred sajt där det blandas mellan längre läsning med allt från dokument från andra ställen i världen, till längre exklusiva intervjuer med svenska och internationella kändisar. Sajten har också utvecklats åt hållet där det finns många snabba nyheter och kortare artiklar, och det ville jag att det skulle återspeglas i flödet. Där de längre jobben har en större fast plats, och däremellan fylls det på med mindre artiklar som skapar en puls på sajten.

 

Vi implementerade en infinity scroll och att flödet hela tiden kommer direkt efter slutet på en artikel, och inte massa onödigt skräp – och sidfoten på sidan, den ville jag ta bort helt och istället att flödet fortsätter hela tiden.

 

In och kika vet jag!

Cafe.se

Ovan:
Startutseende för premiumartiklar

 

Höger:
Nyhetsflödet, premiumartiklar har en fast position och en större storlek i flödet än de lite mindre mer nyhetsrelaterade artiklarna.

Portfolio

Om/CV

Instagram